Kategóriák
Műszaki leírás

Általános műszaki leírás!

 

Alapanyagok:

Bútoraink vázszerkezete első osztályú alapanyagokból készülnek.

 

A favázak keretei szélezetlen szárított lucfenyőből készülnek, ezek hézaglécelve várnak a további feldolgozásra. Hatalmas készleteket tartunk raktáron a folyamatos termelés érdekében, ezeket  nagyon rendezett módon tároljuk. Minden felhasznált anyagunk gyári kötegelt, rakatolt, a mi megrendelésünkre legyártott anyagok. Nem használunk szedett-vetett forgácslapokat( takaró) amik koszosak dohosak, és töröttek, nem használunk talált fát, szeges malteres faanyagot, és nem használunk leértékelt félig selejt anyagokat.

 

Az ágykereteink nem tetőlécből készülnek, hanaem gyalult csapozott , szinte görcsmentes fából, és mindig állandó kiváló minőséggel rendelkeznek. 

 

Nézze meg képgalériánkat:

            

         

         

         

 

Vázszerkezet:

Bútoraink vázszerkezete első osztályú alapanyagokból készülnek. Franciaágyaink, heverőink típustól és ártól függetlenül  mind egységesen, azonos eljárással készülnek. A fekvőfelület fakeretei szárított lucfenyőből készülnek, hat  bordával,  csapozott, ragasztott kivitelben szinte görcsmentes fából, 70*45 mm keresztmetszetben.  A kereteket 4mm-es rétegelt lemezzel borítunk be, mely nem csak a hazai, hanem az európai piacon számítva is egyedülálló megoldás! Soha nem törik be, nem hullámosodik és probléma mentes, viszont lényegesen drágább megoldás, mint amivel mások készítik. Az ágyneműtartó(káva) rész fehér bútorlapból(18mm) és natúr forgácslapból (16-18mm) készül, natúr, vagy fehér festett farostlemezzel borítva!  A szerkezeteket működtető vasalások  acélokból készülnek a célnak megfelelő anyag vastagsággal,  préselt összehegesztett vagy préselt szegecselt, festett, horganyzott, vagy porszórt kivitelben. A lábak és ütközök többsége fémből és   műanyagból készülnek. Műanyag kellékeink  rugalmas extrudált alapanyagokból készülnek,  fúrhatóak, csavarozhatóak, anélkül hogy eltörnének vagy  elrepednének. Műanyag kellékeink megtalálhatóak, króm, matt króm, fekete, szürke, wenge, és calvados színekben!  

Nézze meg képgalériánkat:

        

 

         

         

            

Az ágybetétek:

Az ágybetétek többféle szivacsos és kétféle rugós kivitelben készülnek. A szivacsos betétek közül  az ülő és fekvő felületekre az N30-as keménységű szivacsnál puhábbat nem ajánlunk. DE kérésükre bármilyet elkészítünk. Az árlistánkban szereplő kanapék és ülőgarnitúrák árai minden esetben az N30-as keménységű szivaccsal értendőek. A rugós betéteknél lehet választani: él-keretes rugós ágyat és erősített rugós ágyat. Az él-keretes rugós ágyak rugalmasabbak. Minden esetben a keret széléig ér a rugózat ez a kivitel a gyakoribb és az olcsóbb. Az erősített rugós ágyak rugózata rövidebb mint maga a keret méret, helyét szivacs tölti ki, itt a rugó közeinek kiszivacsozásával keményíthető a fekvőfelület. A szivacs csíkok keménységének változtatásával és minél több rugó köz kitöltésével tudjuk keményíteni a fekvőfelületet. Ezen csíkok puhításával és ritkításával, viszont puhább felületet tudok elérni. Rugóink első osztályú 2.2mm vastagságú edzett minőségi rugóacélból készülnek sűrű rugótekercselésekkel, eltérve a legtöbb cég által alkalmazott olcsó 1.8-2.0mm vastagságú, ritka tekercselésű könnyen deformálódó rugóktól. A kétféle rugó választás csak a franciaágyaknál és a heverőknél lehetséges!

Nézze meg képgalériánkat:

         

         

 

            

 

Vasalások, rugók, fémek és műagyagok:

Vasalásaink minden esetben festett vagy horganyzott kivitelűek. A funkciójuknak megfelelő anyagvastagsággal rendelkeznek, könnyen, problémamentesen működnek és esztétikusak. Műanyag alkatrészeink között megtalálhatóak a hagyományos típusú lábak és ütközők, valamint a designes modern stílusú bútor lábak állítható és fix kivitelben is.

Rugóink első osztályú 2.2mm vastagságú edzett minőségi rugóacélból készülnek sűrű rugótekercselésekkel, eltérve a legtöbb cég által alkalmazott olcsó 1.8-2.0mm vastagságú, ritka tekercselésű könnyen deformálódó rugóktól. A kétféle rugó választás csak a franciaágyaknál és a heverőknél lehetséges!  Rugótípus szerint alkalmazzunk élkerettel ellátott rugót melynél a rugótekercs száma 200*160 méretnél 26*16=416 db sűrűségű.  Használunk élkeretnélküli rugókat, melyeket szivacs kiegészítésével alakítunk ki erősitett rugózásúra. Mind a heverők, mind franciaágyak estében, alkalmazzuk mindkettő rugó típust. Minden rugó változatnál lényegesen sűrűbb tekercselésűt használunk mint, a piacon lévő többi válallkozás.

Egy példa: az átlagos rugótekercs szám 23*14-es sűrűségű, ami 322db rugó tekercs számot jelent, míg mi ugyanannál a méretnél 26*16-os sűrűségű, 416-os rugótekercs számú rugókat használunk. Általában a rugóacél vastagsága is vékonyabb az általunk használt 2,2mm-től,legjobb esetben egyezik.

Ezek jelentős stabilitási és  tartósságbeli különbségeket eredményeznek a mi javunkra, úgy hogy minimális különbséggel kerül többe. Ezekről meggyőzödhetnek személyesen telephelyünkön, vagy a képgalériánkban bemutatott fotókon, videókon.

Nézze meg képgalériánkat:

   

 

ÜLŐ ÉS FEKVŐFELÜLETEKRE VONATKOZÓ FOGALMAK: 

Minden szivacsos ágy esetében a szivacsnak van egy természetes süllyedése, ami nem keverendő össze a süppedéssel, ezért néha úgy érzi az ember, hogy nincs meg a szivacsnak a megfelelő vastagsága. A szivacsvastagság mérése csak a szivacs közepénél ad valós méretet, mivel az ágyszéleknél a kárpit lehúzásával legtöbb esetben a szivacs is összébb nyomódik. A szivacsos ágyak választásánál a kényelmi funkciók mellett mindenképpen a megfelelő teherbírás kiválasztása nagyon fontos az élettartósság szempontjából. Egy szivacsos ágynál minél sűrűbb a szivacs, és meg van a megfelelő vastagsága (minimum 10 cm), akkor lehet elérni a leghosszabb élettartósságot. Természetes a sűrűbb és vastagabb szivacsos lényegesen drágább kivitelűek, mint a ritkább habok (N18, N25-ös).

A ritkább habok az N18, N23, N25-ös sűrűségűek. A sűrűbb és ezáltal nehezebb súlyú szivacsok az N30, N35, N37-es jelölésűek. 

Szivacsos változatok

1. Normál sima szivacsos:

 A legegyszerűbb kivitel, vékony (5 cm), közepes keménységű szivacsból készült fekvő felület. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem mindennapos használatra vásárolnak bútort és a lehető legkevesebb pénzért jó minőséget szeretnének. Rövid távú befektetésnek tökéletes, viszont aki tartósan  hosszú távra tervez, azoknak nem ezt ajánljuk. Albérletbe, nyaralókba tökéletesen jó választás.

 

2. Extra szivacsos:

 Ez egy 10 cm vastagságú kemény hab( N30) melyen feszes, egyenes a huzat, és egyenletes tartást biztosít mind franciaágyakon, mind kanapékon. Azoknak ajánljuk akik egyenes kemény felületen szeretnek aludni. A webáruházban bemutatott kanapékon, foteleken, ülőgarnitúrákon, ezzel az extra szivacsos kivitellel találkozhatnak. Mind kényelmi mind anyagi szempontból jó választás. Tartós problémamentes fekvőfelület. A bútorok alapárai ezzel a szivacsos változattal vannak kalkulálva. Ezen  felületet teherbírása franciaágyanként max 100 kg˛/fő. (egy franciaágy max: két fős egymás mellett feküdve).

 

3. Ortopéd szivacs:

 Az ortopéd szivacs kétrétegű (7+5 cm). Az extra szivacs  (N 30) és egy rugalmas hab (HR 37) együttes kombinációja, ami így egy kiváló rugalmasságú 12 cm vastagságú ülő és fekvőréteget képez a bútoron. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik mindennapos használatra keresnek kényelmes, tartós, ülő vagy fekvő bútort. Süllyedésmentes egyenes fekvőfelület jellemzi, egyenes deréktartás alvás közben. Alapjába véve inkább tartozik a keményebb kategóriába mint a puhábba. Teherbírása 70 kg/m2, ami azt jelenti, hogy személyenként max 120 kg-ig ajánljuk.

4. Dupla szivacs:

A dupla szivacsos (8 cm) változat egy puhább felületű szivacs, mint az extra szivacs, de a normál szivacsoktól keményebb felülettel bír. A mindennapi alvásra tökéletesen alkalmas, a szivacs süllyedése nem fordulhat elő, ha jól választunk, mert itt is van egy véges teherbírása a szivacsnak. Ezen  felületet teherbírása franciaágyanként max 80 kg˛/fő. (egy franciaágy max: két fős egymás mellett feküdve). 

 Rugós változatok

1. Extra rugós:

 Ez egy sűrű rugótekercsekből álló, élkerettel ellátott, rugalmas hatást biztosító fekvőfelület. A rugózat egy vastag filccel le van kötve, majd erre kerül egy 2-3 cm vastag szivacs borítás, ami biztosítja, hogy fekvés közbe ne érezze a rugózat tekercseit. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik, rugalmas, de egy közepes keménységű ágyon szeretnek aludni. Ár - érték arányban ez a legnépszerűbb fekvőfelület kialakítás.

 Nagyon sok üzletben más néven bonell rúgónak is hívják. Tartós masszív fekvőfelület, ha rendeltetésszerűen használják ( alvás) nagyon sokáig nem lesz vele semmi probléma. Nagyon nem szereti  ha beleugranak, beletérdelnek, ekkor  a rugó eldeformálódhat, és nem nyeri vissza eredeti formáját. Teherbírása 80-110 kg körüli súlyra vonatkozik. 

2.   Ortopéd erősített rugós (gerincvédős zónával):

 Ez egy nagyon erős rugótípus, mely igény szerint keményíthető. Nem rendelkezik élkerettel, viszont vastag kemény szivaccsal van a széle megtámasztva, valamint a rugótekercsek köze szivacscsíkokkal van kierősítve, a rugó test levon kötve egy filc réteggel ez fogadja a 2-3 cm-es szivacs borítást. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnek egyenes, kemény felületen aludni. Nagyon tartós, szinte kifeküdhetetlen, így nagyobb súlyúaknak ideális választás. A plusz kierősítés nélkül 120 kg/főig ajánljuk, a nehezebb súlyú (110-150 kg) embereket is tökéletesen kiszolgálja, ha megfelelően meg van erősítve és csak a rendeltetésének megfelelően alvásra használja. Az extra méretű és tömegű embereknek külön kérésre még tovább tudjuk erősíteni az ágy fekvőfelületét.

 Nem mindenki kedveli, mert túl keménynek tartják,de mint mindent, ezt is tönkre lehet tenni,de a rendeltetésszerű használat alkalmával kizárt a sérülés. A beleugrálást, térdelést a rajta való járkálást nem ajánljuk, ezzel lehet tönkre tenni. Sokakat megtéveszt az oldalt érezhető szivacs ezért azt gondolják, hogy szivacsost kaptak és szóvá teszik. Mielőtt azonban, hozzánk fordulnak vizsgálják meg az ágyat okával.. Az ágy szélétől 15 cm-rel beljebb már megtalálható a rugó, de nem könnyű kitapintani.

A képeken nem egy alapesetet lát, hanem már a teljesen kikeményített, kierősített változatot, ami alkalmas arra, hogy egy 140-150 kg-os súlyú embert is megbírjon.

Lásd a képeket. 

 

ortopéd rugós szivacs 01
ortopéd rugós szivacs 02
ortopéd rugós szivacs 03

3.       Komfort rugós:

 Ez egy ritkább  rugótekercsekből álló, élkerettel ellátott, könnyed rugalmas hatást biztosító fekvőfelület. A rugózat egy vastag filccel le van kötve, majd erre kerül egy 2-3 cm vastag szivacs borítás, ami biztosítja, hogy fekvés közbe ne érezze a rugózat tekercseit. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik, rugalmas,de egy lágyabb keménységű ágyon szeretnek aludni. Ár - érték arányban ez a fekvőfelület kialakítás, nem drágább, vagy minimális felárra van mint a többinek. Nagyon sok üzletben más néven bonell rúgónak is hívják.

 Tartós masszív fekvőfelület, ha rendeltetésszerűen használják ( alvás) nagyon sokáig nem lesz vele semmi probléma. Nagyon nem szereti  ha beleugranak, beletérdelnek, ekkor a rugó megroggyanhat, deformálódhat. Az extra rugóstól abban különbözik, hogy nagyobb, de ritkábbak a rugótekercsek ezáltal rugalmasabb, viszont ellentétben az extra rugóssal ez kierősíthető szivacs csíkokkal.  Terhelhetősége franciaágyaknál max két felnőtt estén 100 kg/fő.  

A képen nem az alapeset látható, hanem a komfort rugó erősített változatban.

Lásd a képeket. 

komfort rugós szivacs 01
komfort rugós szivacs 02
komfort rugós szivacs 03

Méretek

A webáruház böngészése közben a bútoroknál több mérettel találkoznak. A bútoroknál megadunk külméretet, ülőméretet és fekvő méretet. Ezeknél a H- a bútor hosszúsága, SZ- bútor szélessége, vagy mélysége, M- bútor magassága. 

A külméretek megadásával mindig az adott bútor leghosszabb, legszélesebb és legmagasabb pontjai vannak megadva. Ennél fogva Ön pontosan be tudja tervezni a megadott helyre a bútorát, kizárva annak lehetőségét, hogy a vásárlást követően kellemetlen meglepetés érje.

Az ülőfelületek méretei a sarokülők és a kanapék esetében összezárt állapotban értendőek, úgy ahogy a hétköznapokban használjuk a lakásban. 

A fekvőfelületek megadásával pontosan tudja, hogy mekkora felületen és milyen magasan alszik. A fekvőfelületek magasságának megadásánál a választható variációk miatt, mindig a rugós ágyak magasságát adjuk meg, amelyek mindig a legmagasabbak. A szivacsos változatok az eltérő vastagságok miatt 2-16 cm-rel alacsonyabbak a rugós változatoktól. 

 Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a méreteknél elfogadott eltérés 3%. Ha ezen felüli az eltérés, a reklamáció jogos. Amennyiben a fent említett 3%-on belüli az eltérés, a panasz jogtalan. 

Fejtámlák és molinók

A vásárlóink tájékoztatására és érdeklődésére szeretnénk elmondani, hogy a franciaágyak, heverők fejtámláinak a hátulja, ami legtöbbször falhoz megy, egy vékony semleges jellegű anyaggal, az úgynevezett molinóval van behuzva. Ezek legtöbbször fekete, szürke, vagy homok színűek. A gép által kalkulált árakhoz alapesetben ez tartozik. Ha szeretné, hogy a fejtámlák hátulja,ne ezzel az anyaggal, hanem a fejtámla szövetével legyen elkészítve, úgy a megjegyzés rovatba ezt rendeléskor jelezze felénk és mi kalkulálunk rá egy felárat. Ezeket többnyire azok a vásárlónk kérik akik a bútort térben középre helyezik el és így minden oldalról látható az ágy. A kanapék, fotelágyak, estében úgyanez a helyzet. Van olyan, hogy a kiállító termünkben, vagy az áruházi képek között talál ilyen bútorokat, ez azért van ,hogy minél jobban betudjuk mutatni Önnöknek, de ezek nem az alap esetet tükrözik.

 

Szövetek

Bútorainknál amennyiben választható a szövet, Önnek kell megadnia, hogy az adott felületet milyen szövettel szeretné megrendelni. A szövetek árai bútoronként változnak, viszont minden esetben 5 kategóriába soroljuk őket: 1, 2, 2/A, 3, 4. - A bútorok alapára minden esetben az 1-es kategóriás szövet árral van bemutatva, ha Ön ettől eltérő kategóriájút választ, úgy az áruház automatikusan hozzáadja a felárat a választott bútorhoz. Értelemszerűen az 1-es kategóriás szövetek a legolcsóbbak, és emelkedő sorrendben a 4-es kategória a legdrágább. 

Bútoraink többsége többfajta szövettel is kombinálható, amire felárat nem számítunk fel, viszont minden esetben az Ön által választott szövetek közül, a legdrágább felárával számolunk.

 

Kérem, a bútorok szöveteinek kiválasztásánál vegye figyelembe, hogy az általunk vásárolt szöveteket a textilgyárak akaratunkon kívül változtathatják színében, színárnyalatában. Az alapanyag váltással, gyártási technológia módosulásával  fellépő színárnyalati különbségekre ráhatásunk nincs, így felelősséget sem tudunk vállalni érte. A szövetek megszűnése vagy színbeli változása előzetes bejelentés nélkül azonnali hatállyal történik, emiatt előfordulhatnak kellemetlen helyzetek. A plüssök fényfoltossága szállítások, rakodások folyamán alakul ki, mely használat során bizonyos idő elteltével korrigálódik. 

A franciaágyak esetében a nagyobb méret választásával, automatikusan a szövet felár is minimálisan emelkedni fog. 

Szöveteinket nem csak a bútorokra lehet választani, hanem kérésére bútorok rendelése nélkül is megvásárolhatók. A szövet kiválasztásához használja szövetkeresőnket, melyben a szövet pontos nevének megadásával biztosan és gyorsan megtalálja amit keres.

A selymes plüss szöveteknél gyakori jelenség, hogy egy adott bútoron két színűnek (sötét-világos) látszik, ez a szövet fénytörő tulajdonságából adódik, nem anyag és nem gyártási hiba.

A csíkos, kockás és levélmintás anyagok ha egymással találkoznak, nem mindig illeszthetőek szimmetrikusan. Van olyan eset, hogy egyáltalán nem is lehet megoldani.

A franciaágyak esetében a levélminták és az absztrakt minták soha nincsenek illesztve, ezeket nem is lehet illesztve kérni. A franciaágyaknál mindegy milyen méretről van szó, mindig 3db-ból van összevarrva az ágybetét szövete, mivel a szövettekercsek szabvány szerint 140-150cm szélesek, így mindig toldani kell.

Az akciós ágyaknál előfordulhatnak színeltérések, esetleg foltosodás, ráncosodás, anyagmegnyúlás, de ezek nem jelentős mértékűek, az ágynak a rendeltetés szerű használatát nem befolyásolják, kényelmi funkciók nem csökkenek. 

Fabetétek

Egyes ülőgarnitúrákon és kanapékon választhat fabetétet, melyeket csak két színben tudunk biztosítani. A fabetétek minőségi görcsmentes bükkfából készülnek, Calwados és Natúr színben kérhetőek. A fabetétek minden esetben magasfényű lakkozással vannak ellátva. A fa természetes jellege miatt lehetnek szín és árnyalati eltérések.

Rendelések

Amennyiben e-mail-en rendel, de nem talál működő opciót a kívánságának megfelelően, (pl.: montreál franciaágynál az ezüst csík menüben nem rendelhető) telefonon hívjon minket, vagy a rendelés leadásakor a megjegyzés rovatba írja le kérését.

A HÁZIG SZÁLLÍTÁS: A fuvardíj tartalmazza a házig szállítást, amelyben a kapuig elvitel INGYENES, amennyiben a parkolási lehetőség biztosított és a táv nem több 15m-nél!!!

A HÁZBA SZÁLLÍTÁS: 

Családi háznál azt értjük, hogy a parkolás biztosított a ház kapujától nem messzebb, mint 15 méter, és a kaputól a bejárati ajtó nincs messzebb mint 15 méter! A pontos paramétereket, rendelés után a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, a helyszíni kellemetlenségek elkerülése végett!


MIKOR? MENNYI idő után történik a bútor szállítása?

A megrendelt termékeket, végleges egyeztetés céljából, egy telefonhívással még újra leegyeztetjük. Ez a megrendelést követő napon történik, vagy, ha hétvégére esik a megrendelés, ebben az esetben a hétfői napon. A megrendelés megerősítését követően, rövid telefonos tájékoztatót is adunk a szállítás menetéről.

ÚGY MINT:

Jelenlegi gyártási időnk 3-4 hét. A szállítás előtt 2-3 nappal telefonálunk, és pontos napot egyeztetünk, hogy melyik napon menne az autó és egy kb. időpontot, hogy mikor érne az adott utcába.

A szállítás időpontját, próbáljuk a vásárlóink nyaralásához, távollétéhez, szabadságához esetleg költözéséhez igazítani, de pontos napot meghatározni NEM TUDUNK, csak előtte 2-3 nappal!!!

Pl: Ha ÖN szeptember elejére szeretne egy ágyat rendelni, és jelzi ezt felénk a megrendelésben, akkor nem fogjuk augusztus végén leszállítani, hanem raktározzuk. A várható szállítás ebben az esetben egy 2 hetes intervallum.


ENNEK OKA:

Szállításaink alkalmával egyszerre 10-15 vásárlónak juttatjuk el az általa megrendelt terméket. Ez nagyfokú szervezést vesz igénybe. Így kérjük, legyenek rugalmasak, és megértőek, hiszen nekünk minden vevő számít, viszont alkalmazkodni kell, ahogy minden máshoz az életben.

Ha az adott szállítás időpontja nem megfelelő Önnek, akkor lehetőség van egy későbbi időpontra szállítást kérni, amit újabb egyeztetés után 2-3 nappal előtte közlünk.

 

 

FOGALMAK, KIFEJEZÉSEK

GYAKRAN TAPASZTALJUK, HOGY VÁSÁRLÓINKKAL UGYAN ARRÓL BESZÉLÜNK, DE MINTHA NEM EGY NYELVEN TÖRTÉNNE.

A rendelések és az egymás megértésének gördülékenyebbé tételére szeretnénk Önökkel megosztani olyan kifejezéseket melyek több szóval, szófordulattal is használatosak és egyet jelentenek.


Direkt Marketing levelek - Hírlevelek küldése Önöknek

Franciaágy ágyneműtartója - Káva, alja

Franciaágy betét - Fekvőfelület, keret,  

Fejtámlát - Fejvég, Ágytámla

ÜNI szövet : Szöveteknél az egyszínűt, ami nem mintás - ÜNI-nek hívjuk

Párnázat: az adott bútor ülő vagy fekvő részének rugója(rugózat) vagy a szivaccsa

Szerkezeti rész: Magát a vázszerkezetet értjük.  

 A fekvő felület fakeretét, és az ágyneműtartó bútorlapos dobozát.

Egyedi bútor: Azt nevezzük egyedi bútornak, amin valamilyen változtatást csinálunk a vásárló kérésére az eredetileg bemutatott darabhoz képest. 

Egyedi szín: Egyedi színkombinációk összeállítása a szövetválasztó program segítségével. Tehát nem az általunk felkínált szövetvariációkkal kérik, hanem egyedileg önállóan állítja össze a neki legmegfelelőbbet.

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, 14. pontjának a fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek 29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát,

 c)  olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.


Egyedi színválasztásnak tekintjük azt, amikor Ön a webshop-on keresztül a szövetválasztó program segítségével egyénileg, saját elképzelés szerinti színkombinációt állít össze. Ebben az esetben felhívjuk figyelmét, hogy nem élhet a 14 napos elállási jogával és nem élhet az általunk még plusz 28 napos elállási lehetőséggel. Minden esetben van lehetősége az általunk úgymond standard módon felkínált termékek választása közül, amik gyakran akcióban is vannak, ezek nem számítanak egyedi színválasztásnak. Az egyedi színválasztás alkalmával olyan érdekes és eltérő ízlésű színkombinációk jönnek létre, melyeknek a visszavásárlása a későbbi nehéz értékesítés miatt nem jöhet létre és a hosszú hónapokon át történő tárolásra nincs lehetőségünk.